Comerías comida feita por un robot? Iso é o que queren os creadores de Spyce, o primeiro restaurante do mundo onde uns robots cocíñanche pratos de comida complexos, ou así é como o venden os seus fundadores.
O que fai diferente a Spyce con respecto ao resto de opcións automatizadas e robóticas que existen hoxe día, é que aquí non hai chefs, xa que os pratos son preparados por unha enorme máquina que está á vista dos clientes, o que podería considerarse unha experiencia fascinante, pero á vez estraña.
Spyce foi fundado por catro egresados de enxeñería e robótica do MIT e asesorados por Daniel Boulud, chef francés con varias estrelas Michelin. O obxectivo era dar vida a un novo concepto de comida rápida con pratos máis elaborados, o cal acaba de abrir as súas portas en Boston, Estados Unidos.
Ao ingresar a Spyce, os clientes atoparanse cun anfitrión humano que os guiará cara a uns quioscos con pantallas táctiles. Aquí elixirán o prato que desexen de entre unha variedade que abarca desde cociña latina, tailandesa, ata mediterránea. O prezo de cada bowl é de 7,5 dólares e tense a opción de engadir ingredientes adicionais.
O sorprendente de todo, é que unha vez feito o pedido, cocíñaa robótica pon brazos mecánicos á obra. En primeiro lugar, uns contedores encárganse de recoller os ingredientes crus e colócanos nun «wok robótico», onde se envorcan e cociñan a máis de 230 graos centígrados. Unha vez que os alimentos están listos, o wok inclínase e colócaos sobre un tazón.
Todo isto realízase ante os ollos dos clientes, quen tamén poden ver na parte de arriba o seu nome e así poden saber cal é a súa orde. O proceso dura apenas tres minutos, e unha vez que o tazón está listo, este é recollido por un ser humano, quen se encarga de engadir os toques finais e decorar o prato para entregalo ao cliente.
A mellor forma de entender todo isto é vendo o seguinte vídeo: