No mundo tecnolóxico os sensores son un dos alicerces sobre os que se apoian a maioría de características que nos son útiles: desde a vibración dun teléfono, a temperatura da nosa calefacción ou que lle coche detecte que estamos a facer unha gran freada e axúdenos cos freos ABS.
Hai sensores en case calquera cousa que nos imaxinemos, e grazas a unha empresa estadounidense vai haber un sitio máis onde parar de imaxinar: a nosa boca. E é que inventaron un pequeno sensor que é capaz de detectar o que comemos.
Así como dicímolo: é un sensor de apenas dous milímetros cadrados que se implanta na parte irregular dos dentes e que é capaz de rastrexar substancias como o sal, a glicosa ou o alcol cando a estamos inxerindo.
Segundo os responsables, a Universidade de Tuft de Massachussets, o pequeno sensor ten unha vida de aproximadamente un mes e utiliza tecnoloxía RFID (a mesma que o bono bus ou o cartón de entrada para o traballo) para conectarse co exterior. Ao parecer o sensor ten un material biosensitivo que reacciona ante a glicosa, o sal e o alcol aínda que, comentaron, que no futuro esperan que poida detectar máis substancias e póidase usar noutras zonas máis alla dos dentes.
Como se comunica o sensor? Pois a través dun sinal de radiofrecuencia, o RFID, que se conecta ao noso móbil ou dispositivo dedicado á tarefa e transmite as cantidades inxeridas das substancias detectadas.
Quen sabe, quizais grazas á evolución deste tipo de sensores podemos ter un pequeno Pepito Grilo dicíndonos en directo que debemos comer ou que non se estamos no medio dunha dieta. Tempo ao tempo.